Biffbloggen

Idag lyckades jag improvisera fram en helt fantastiskt trevlig lördagsmiddag bestående av gårdagens bulgursallad (bulgur, spenat, feta, paprika, gurka, broccoli, kikärter och cashewnötter), latmansguace och det bästa av allt - riktigt goda, veganska biffar. Som jag alltså IMPROVISERADE *stolt*. 

Jag är mycket bättre på det här med mat nu när vi är två, när jag bodde ensam orkade jag sällan slash aldrig göra ordentlig mat, trots att jag var lika intresserad då som nu. Hur som helst, biffarna var så löjligt enkla att göra att jag tänkte jag måste dela med mig av "receptet".

Två såna här förpackningar. Går säkert bra med andra bönor också.

Två rediga matskedar jordnötssmör.

En lagom skvätt soja. Saltade för övrigt inget mer än så.

Ett par pustar vardera av paprika och persilja.

Skölj bönorna och mixa ner dem till en kornig smet. I med jordnötssmöret, sojan och kryddorna. Hade i en liten skvätt olivolja också kommer jag på nu, men det var så lite att jag är osäker om det räknas. Blanda tills det ser ut ungefär så här.

Forma små söta biffar med händerna och stek dem på hög värme i några minuter. Ät, förslagsvis med fräsch sås. Himla gott och loaded med proteiner och bra fett (om man bryr sig om sånt) så man blir mätt som en boaorm. Kom just på att mina improviserade biffar är ganska långt typ falafel... Oh well. 

Mätt som en boaorm ska jag alltså fortsätta min lördag lugnt med bok och godis. Och näsdukar, för jag har bara läst ~80 sidor av I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv och har redan gråtit en gång.