11 saker i min sminkväska*

*= tack Julia för rubrikförslaget

IMAGE.JPG

Det här är min sminkväska. Tänkte vi skulle ta en titt i den idag. Själva väskan har mamma köpt i Stockholm på slutet av 80-talet. Den är alltså typ lika gammal som jag. Borde kanske, av hygienskäl om inget annat, köpa ny, men vet ni vad? Kom närmare ska jag viska nåt i örat på er: jag orkar inte

Under tiden jag skrev det här inlägget insåg jag att jag sorgligt nog aldrig kommer bli beautyblogger. Man måste ju ha rent smink för det! Mitt smink är alltid halvglittrigt och dammigt av nån ögonskugga som gått sönder eller av smulorna från nån penna jag vässt rakt över väskan. Kalla mig äcklig om jag vill men vem har tid att rengöra smink? Hur som helst. 

I present to you, meine Damen und Herren und Icke-binären: det viktigaste ur min sminkväska:

IMAGE.JPG

Minns ni att jag skrev för nån månad sen att jag inte vill leva utan pincett? Well kort därefter tappade jag bort min trotjänare och blev tvungen att köpa ny. Köpte den här roseguldiga Tweezerman. Dyr, ja. Bra, också ja. 

IMAGE.JPG

När vi har noppat klart brynen går vi över till grunden. En primer som inte är så bra och en under ögat-concealer som är helt okej, båda från Lumene.  

IMAGE.JPG

Jag har aldrig tyckt om eller använt foundation, men jag har nyligen börjat använda den här. Blev desperat när solen försvann för i år och köpte cirka tio olika produkter med ”glow” i titeln. Den här funkar som en foundation men är så lätt och skön och o-kakig att jag inte märker att jag har den på. Täcker det mesta och ger faktiskt ett glow. Älskar den. 

IMAGE.JPG

Den bästa brynprodukten jag nånsin prövat. Mitt bästa smink överhuvudtaget, brynen är det viktigaste för mig. Anastasia Beverly Hills Dip Pomade i färgen Taupe.  

IMAGE.JPG

Ett litet sketet countouringkit jag köpte från Primark för 2£. Ändå haft ganska bra användning av de mörkare skuggorna. 

IMAGE.JPG

Svinbra solpuder och rouge från LilyLolo. Så sjukt mycket pigment i dem och håller i en halv evighet. 

IMAGE.JPG

Ett litet highlighter-stick från elf. Hatade det först, älskar det nu. Vet inte vad som har ändrat. Perfekt på kindbenen och lätt att bara smeta på. 

IMAGE.JPG

En flytande eyeliner från Maybelline. Sminksaker som inte är värda att lägga mycket pengar på: flytande eyeliner. Har provat många olika pga använder eyeliner ofta och gärna, även svindyra märken - inte bättre än H&Ms. 

IMAGE.JPG

Mascara däremot är jag lite mer kinkig med. Senaste åren har jag varit Lancôme trogen. Köpte nyligen ny och då tog jag en presentförpackning med lite prover i också, tänkte kolla om nån är bättre. För tidigt att uttala mig om nån av de här ännu, men deras Grandiose är en av de bästa mascaror jag provat.

IMAGE.JPG

En av de få ögonskuggor jag har och använder, en röd från H&M. Ögonskuggor är inget jag lägger pengar på, använder det för sällan. 

IMAGE.JPG

Och till sist: nåt jag gärna lägger pengar på: läppstift. När jag plockade upp alla de här märkte jag att jag saknar flera nyanser som jag med säkerhet vet att jag haft, t ex alla mina Kylie-Jenner-made-me-do-it nyanser av buse som jag köpte förra året - var är dom? Oh well. Älskar läppstift, söker alltid efter de perfekta nyanserna. Tyvärr är det aslänge sen jag använt läppstift nu, för typ två-tre år sen använde jag läppstift JÄMT. Blev lite sugen på att börja på nytt bär jag satt och gosade med dem nu.

Det var det! Ses imorgon!