Inför 2019

Jaga, då var vi här igen då. Ett år har gått och ett annat tar vid. Jag har som vanligt massor av nyårslöften, det ena mer otroligt att hålla än det andra. Vill ni höra dem? 

Jag har tänkt mig att de är indelade i tre stora kategorier som i sig kunde funka som löften. Så här ser mitt 2019 ut i löften:

FullSizeRender.jpg

 Ta hand om mig själv

🍎 Min och Pärs clean eating-utmaning från förra året; inget socker (förutom det hembakta) och ingen skräpmat och ingen alkohol de tre första månaderna. 🍎 Simma & spela badminton regelbundet. 🍎 Sätta tidslås på vissa appar för att minska skärmtiden. 🍎 15 minuter utomhus varje dag. 🍎 Sluta vara så förbannat mån om den goda stämningen och säg ifrån när saker inte känns bra. 🍎 Sluta ha dåligt samvete när jag är sjuk. 🍎 Lita på min magkänsla. 🍎 Äta frukost varje dag! 🍎 Skaffa ordentligt reflex!

FullSizeRender.jpg

Ta hand om världen

🌍 Minimera flygningen. Det går kanske inte alltid att undvika, men alltid se flyget som plan B. 🌍 Bli bättre på att veganisera maten jag lagar. Jag är lite för fäst vid mina mjölkprodukter, men lovar försöka använda typ havregrädde i maten istället. 🌍 Ät närproducerat och det som är i säsong. 🌍 Börja se på t ex avokado och annat långt borta-odlat som sällsynta lyxvaror. 🌍 Inte impulshandla kläder och husgeråd utan tänka igenom och söka på loppis först. 🌍 Äta ris mer sällan och potatis oftare. 🌍 Minska matsvinnet! Har blivit mkt bättre det senaste året, men det går att bli ännu bättre. 🌍 Låna, äga kollektivt och samåka när det är bara är möjligt. 🌍 Bli bättre på matlåda till lunch. 🌍 Skaffa såna där återanvändningsbara frukt & grönt- påsar istället för plastpåsar. 🌍 Ha längre framförhållning när det kommer till presenter och julklappar och sök på loppisar efter sånt.

IMAGE.JPG

Fortsätta utvecklas

🎷 Stå på skidor en gång i vinter. 🎷 Skaffa en ny tatuering! 🎷 Sy ett plagg som jag faktiskt använder. 🎷 Och på tal om det; gå igenom min garderob once and for all med gurun Johanna. 🎷 Skriva klart roman nummer två. 🎷 Ta mig mer lästid. 🎷 Läsa flera böcker än 2018, dvs åtminstone 56 eller 57 stycken, beroende på om jag läser klart den jag håller på med nu före imorgon. 🎷 Följa med på åtminstone en fotbollsmatch i sommar. 🎷 Engagera mig i riksdagsvalet (dvs göra allt jag kan för att nuvarande regering åker bort och ett mer vänstervänligt alternativ tar plats)... 🎷 ... och inte vara så jävla rädd att ge mig in i diskussion och debatt. 🎷 Bli bättre på att lyssna på våra vinylskivor. 🎷 Men också upptäcka ny musik. 🎷 Gå på teater åtminstone en gång! 🎷 Och på bio nån gång i månaden. 🎷 Våga prata mer finska. 🎷 Sticka nåt! 🎷 Se nytt istället för att se om saker. 🎷 Lita på mitt eget omdöme.

Det var väl det. Låter väl enkelt, hehe. Som vanligt kommer jag säkert harva på i precis samma spår och mönster som i år, men det är så härligt att föreställa sig ens nya, goda liv och allt vad det innebär.

2018 har varit ett ovanligt intressant år med stora framgångar för min personliga del, jag är så glad att 2018 hände. Det var ju ett mardrömsår både politiskt och klimatmässigt, så 2019 hoppas jag på friska vindar vädermässigt och varm gemenskap politiskt.

För personlig del tror jag utmaningen ligger att hållas på vägen och inte somna vid ratten, så att säga.

IMAGE.JPG

Gott nytt år!