I wanna lay you down on a bed of Mäcken-is

Hej 2019-ers! Hur är läget så här dagen efter? Jag ligger i soffan och mår inte bra alltså, men det är bara till 40% bakfyllerelaterat, resten är tyvärr min axel/nacke som bara inte vill sluta jävlas. Igår kväll hade jag så ont att det tog flera timmar innan jag ens hade roligt på vår nyårsfest. Nytt nyårslöfte: uppsöka läkare :-))))

Vi hade alltså en lågmäld fest eller samling hemma hos oss igår kväll. Det var trevligt! Lagom upp-tempo. Inget extraordinärt hände, tolvslaget kom och gick medan jag stod och övertalade Quynh att vi inte hinner ut på gården hehehehe.

Jag har typ inte gjort annat än varit värdinna det här jullovet. Vi hade julvaka 23:e här, vi firade julafton hemma hos oss i år och nu nyårsfest. Jag har gått fram och tillbaka med de samma chipsskålarna och servetterna mellan köket i en neverending loop den senaste veckan, dammsugit resterna av mattan däremellan. Jag gillar att va the hostess pga gillar att vara hemma och gillar att ta hand om mina vänner. Men nu vill jag inte va värdinna för nån större människosamling på två år åtminstone. Är därför väldigt nöjd med att dagens bokcirkelsträff tar plats hos Johanna. 

Men det jag skulle berätta egentligen och som rubriken handlar om är hur BRA jag är som värdinna. Med enkla medel lyckas jag ge VARJE FEST en liten guldkant, hehehehehe. Nej, men det här kanske vore ett bättre ”inför”-inlägg som tips snarare än som efterhands-skryt. Men det kommer ju fler fester så se det här som ett tips inför er påskfest eller whatever.

Men nu så, exakt så här bra värdinna är jag: Jag byggde en isbädd till drinkbordet igår! Den såg ut så här:

FullSizeRender.jpg

Tadaa! Jag ska påpeka före jag tar mer cred för det här än vad jag redan gjort; jag såg nåt liknande bygge på internet nånstans nyligen men jag kan för mitt liv inte komma ihåg var så SORRY.

I alla fall, för Ellens Isbädd behöver du: en balkonglåda för blommor/örter, några ark folie och shitloads med is. Jag tror ni kan räkna ut resten. Men visst blev det fint?! Perfekt för skumpan. Vill man vara riktigt glammig kan man blanda lite julgransglitter eller änglahår med isen för extra effekt. Folien adderade jag egentligen mest för att jag inte orkade tvätta ut lådan desto mer, men också för shinyness.

FullSizeRender.jpg

Isen fick (erbjöd mig betala men, så megatack!) jag av den lokala Mäcken-restaurangen. Det är ett riktigt bra tips: de flesta ställen med ismaskin (snabbmatsrestauranger, barer, vissa caféer) brukar vara villiga att sälja en stor påse is för ett par euro om man frågar snällt. Så jäääävla värt att slippa slabba med ispåsar (onödig plast!!!) eller sugiga silikonformer du får typ åtta bitar i gången ur. 

Å HE VA HE.   

Drink responsibly som det brukar heta.

Nu fortsätter vi 2019.