Var dag

Imorgon är det vardag igen och vad passar bättre än att fylla i vardagslistan då?

Något jag värderar högt i min vardag:

Att inte behöva stressa och lagom mycket dötid. Jag behöver de där luckorna mellan grejer för att orka. Sen så måste vi alltid säga ”gonatt, älskar dig” till varann varje kväll innan vi somnar. Måste! Är vi på olika ställen sms:ar vi det. Innan vi blev ihop så sa vi ”puss och gonatt!” på messenger varje dag. Det var min höjdpunkt på dan i ett halvår.

FullSizeRender.jpg

Det här äter jag till frukost:

Har som nyårslöfte att äta frukost varje dag och hittills har jag hållit det. Det varierar, men alltid åtminstone en frukt, ofta två. Plus nån macka eller yoghurt med strössel. Har fått pippi på kanelrostat bovete. Äter på kafferasten på jobbet, orkar inte stiga upp i tid för att hinna före.

När går jag och lägger mig:

Alldeles, alldeles för sent. Oftast inte före midnatt. Det funkar varannan vecka när jag börjar 10 på jobbet, men veckorna när jag börjar 8 är det inte så kul. Det är svårt att ändra dock, delvis för att jag är en sån nattsuddare och delvis för att Pär är ännu värre + frilansar så han jobbar när han vill. Jag har alltid trott att man attematiskt blir morgonpiggare och kvällströttare med åldern men hittills har det inte hänt så mycket på den fronten. Jag kan inte vaka till fem längre och sover inte till tre om eftermiddagarna längre, men morgonpigg blir jag nog aldrig.

Saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör:

-organisera diverse skåp, lådor och garderober här hemma

-rensa golvbrunnen i duschen

-plantera om och se över krukväxterna

-rensa mobilen på bilder

IMAGE.JPG

Det här äter jag till lunch:

Jag har ju så lyxigt ställt att jag jobbar på en lunchrestaurang (och inte vilken som helst, Jeppis bästa) och får skitgod lunch jeden Tag! Så jag äter vad som finns på menyn.

Något jag vill få in i min vardag:

Vill försöka minnas hur jag gjorde när jag läste så jävla mycket förr pre-smartphonen. Har också en ganska ok rutin på G med badminton 1 gång i veckan, så att hålla upp det och försöka att få in simning 1 gång i veckan också.

FullSizeRender.jpg

Något jag vill få ut ur min vardag:

Återhämtning och mental stimulans. Utmana hjärnan i lagom doser men mest kanske en stabil rutin att grunda på.

När jag går upp:

Typ en timme innan jag börjar jobba, så antagligen 7 eller 9. Försöker stiga upp lite tidigare även när jag börjar senare, men det är ju så skönt att sovaaaaa.

Jag går till jobbet:

En kvart, tio minuter innan jag börjar. Har inte så lång väg.

Jag kommer hem från jobbet:

Om jag slutar tidigare, vilket jag gör varannan vecka så brukar jag ibland sätta mig och skriva nånstans. Det är ju jobb det med. Slutar jag fyra eller senare går jag direkt hem (ev via butiken). Men senast fem-tiden skulle jag väl säga.

En vanlig vardagsmiddag:

Ris och grönsaker!

IMAGE.JPG

Vad jag gör på vardagskvällar:

Den senaste tiden har det varit ganska mycket skrivande, av uppenbara orsaker. Men utöver det så kollar jag rätt mycket tv, tillsammans med Pär eller ensam. Sen vet jag inte... Städar, går på bio, lagar mat, scrollar, läser, bloggar, går en promenad, plockar ögonbrynen, hänger med nån... Dagarna och kvällarna går ju hela tiden och man fyller ju dem med nåt. Jag har sällan tråkigt på samma sätt som kunde ha som barn men ändå är inte tiden uppdelad i så tydliga aktiviteter som det var då. Oftast tycker jag att jag mest går och plockar här hemma. Med vad vet jag inte.

IMAGE.JPG

Har jag söndagsångest:

Rätt så ofta. Men det är ju en lättare ångest att bära än annan slags ångest, då jag tänker att det mest hör till. Jag känner också pepp inför måndagen rätt ofta så.