Kulturkonsumenten v 13

Den senaste tiden har jag...

LÄST

image1.jpeg

På tåget mellan Kastrup och Ronneby läste jag Karin Erlandssons nyaste, Pojken. Slukade första delen, Missdåd och var superpepp på den här. Så pepp att jag rev Pärs recensionsexemplar ur händerna på honom. Jag blev inte besviken, älskar Nykarleby som kuliss för mörka handlingar och Karins öga för bristerna i folk och det mellanmänskliga. Dock måste jag säga jag gillade första delen bättre pga lite mer "action" MEN jag tyckte om hur en stämning byggdes upp i den här. Vill inte skriva så mycket mer för då spoilar jag nåt. Men eftersom boken tog slut före tågresan gjorde det så kan man väl nog säga att jag slukade denna med. 

SETT

Nu vill jag komma med tre tips. Vi gör det snabbt, så håll i hatten här: 

tartgeneralen-poster.jpg

1. Tårtgeneralen - såg den på bio i Helsingborg med Nortti och vi tyckte båda att den var väldigt, väldigt fin och precis lagom lågmäld. Men så är jag kanske lite partisk också pga älskar Fredrik & Filip, men jaja.
2. Broadchurch - i alla fall första säsongen som hittills är den enda jag sett. Så himla bra deckarserie som lyckas va så där klassiskt mysig och modernt fräsch ändå. Och miljöerna <333 Har nästan bokat resa till Englands sydkust.
3. Det sjunde inseglet  - okej, inget nytt direkt, men vi såg den igår med vår Bergmanklubb och den seglade (höhö) snabbt upp som min favorit-Bergman! Underhållande och inte alls så svår som man kanske tror.

LYSSNAT PÅ 

Det här var svårare, kan inte komma ihåg nåt jag lyssnat på den senaste tiden. Kanske det här då: