Straight to you

Idag har jag och Pär varit gifta i tre år. Tre år! Säg ett ögonblick eller en evighet och jag skulle tro dig, men tre år? En alldeles för vanlig siffra för att innehålla allt det extraordinära som är oss.

Vill ni läsa hur vår bröllopsdag såg ut, så läs  detta inlägg .

Vill ni läsa hur vår bröllopsdag såg ut, så läs detta inlägg.

Jag brukar säga åt mina vänner att skulle det nån gång ta slut mellan mig och Pär skulle jag aldrig orka söka ett nytt förhållande, jag skulle leva singel resten av livet och gilla det. Det måste vara en person du verkligen, verkligen, verkligen tycker är värt det, för att leva tillsammans är långt ifrån lätt. Det är riktigt jobbigt ibland, det sliter i mig, men det jag har med Pär är verkligen, verkligen, verkligen värt det.

Idag är det också EU-val och min kompis Sofie skrev igår på instagram att hon hoppas att Europa inte dör idag. Lite så känns det ju. Som att så mycket hela tiden går åt helvete. Politiskt och miljömässigt. Det känns som att man lever på gränsen till en apokalyps konstant.  

Det är inte kul att se på nyheterna these days. Men jag är glad att det är just Pär som sitter bredvid mig i soffan och tittar.

Eller som Nick Cave skulle säga det: 

All the towers of ivory are crumbling
And the swallows have sharpened their beaks
This is the time of our great undoing
This is the time that I'll come running
Straight to you
For I am captured
Straight to you
For I am captured
One more time

The light in our window is fading
The candle gutters on the ledge
Well now sorrow, it comes a-stealing
And I'll cry, girl, but I'll come a-running
Straight to you
For I am captured
Straight to you
For I am captured
Once again

Gone are the days of rainbows
Gone are the nights of swinging from the stars
For the sea will swallow up the mountains
And the sky will throw thunder-bolts and sparks
Straight at you
But I'll come a-running
Straight to you
But I'll come a-running
One more time

Heaven has denied us its kingdom
The saints are drunk howling at the moon
The chariots of angels are colliding
Well, I'll run, babe, but I'll come running
Straight to you
For I am captured
Straight to you
For I am captured
One more time