Mina vänner-listan

Förr skrev jag alltid intervjuer med mig själv i mina dagböcker, svarade på frågor och valde det ena framför det andra. Kanske lite för att närma mig någon slags kärna, någon slags sanning om vem jag var och är. Varför sluta med det? Speciellt när Linnea serverar en lagom ansträngande lista.

Mitt namn och smeknamn: Ellen. Har aldrig haft ett smeknamn som faktiskt fastnat, antagligen för att jag har ett enkelt tvåstavigt namn. Folk har kallat mig olika saker (säkert fler än vad jag vet om), men inget som känns som mitt längre. När jag var tonåring och som mest mån om min indie-image började syrran kalla mig för J-Lo för att jävlas, det höll i sig i flera år, det är väl det närmsta ett stadigt smeknamn jag haft.

Till min familj hör: Pär, Viola och Sylvi. Plus ett antal nära vänner, svär-, styv och helt vanliga föräldrar, syskon och syskonbarn. Och en liten fammo.

Jag bor i: Jakobstad med omnejd får man väl säga efter att vi köpt torp i grannkommunen. De absolut allraf lesta nätterna på ett år sover jag i Jakobstad dock. Rör mig i vanliga fall också en del i Blekinge och Skåne, men bor det gör jag väl här. Vet inte varför det plötsligt känns svårt att erkänna.

Min favoritfärg är: varierande, men finns oftast på skalan mellan röd och gul.

I min godispåse finns: lite choklad, ganska mycket salmiak och en smula riktigt gelatinstinnt och kemikaliefärgat Haribo-godis.

Jag lyssnar helst på: samma musik som jag lyssnat på i tjugo år. Det kan då vara det mesta från Broder Daniel till Whitney Houston.

Om jag var ett djur så skulle jag vara en/ett: det här vet jag bestämt svaret på. Ko! Lugn, stadig, nyfiken och hänger gärna i flock, men lite för sig själv ändå. Eller ja, jag skulle gärna vilja vara en ko i alla fall, tycker så om dem. Men jag skulle säkert ändå vara en liten övergödd och nervös pudel som står och skäller i trapphuset.

Detta tycker jag om att göra: läsa böcker, se på tv, sticka, rita, klippa och klistra, laga mat ibland för all del, gå promenader, vara på utflykt, sitta på café, skvallra, simma, gå på loppis. Få intryck, hinna tänka, bli stimulerad, känna mig som en del av något.

Detta stör jag mig på: på det mesta och de flesta i nån mån kanske, men det handlar väl ganska ofta om mig och mitt i slutändan. Men i stora drag: andra människor… Why? WHY?!

Jag är bra på: Rent praktiskt vet jag inte om jag är så bra på nåt egentligen, men jag har väl ett ganska välutvecklat estetiskt (kanske till och med kreativt) sinne. Och så är jag jävla rolig. Jag tror också jag kan vara ganska bra på att se människor, när jag inte låter gnället i mig ta överhanden.

Jag vill lära mig: allt.

Detta önskar jag mig: en tryggare värld och ett annat samhällstyre med andra prioriteringar. Meeeen eftersom det också är min födelsedag snart så önskar jag mig en ny dammsugare.