Men herreguuud

Vilken respons! Vilken fin gemenskap! Vilket stöd! Aldrig trodde jag att det skulle bli så här. Jag vill tillägga några saker, som jag även svarat i kommentarsfältet, men ändå. För tydlighetens skull.

• Min mening var aldrig att starta nåt slags drev mot den här gynekologen. Tyngdvikten ligger inte i att hen gjorde fel, utan min egen längtan och oro och mina tankar kring det. Hen gjorde ju så klart fel och sånt borde inte få hända, men jag har ingen lust att driva häxjakt. Inte för att jag är så satans godhjärtad och nobel, utan för att jag tycker det är riktigt obehagligt med personangrepp, oavsett orsaken. Det blir så satans hätsk stämning så snabbt. 

• Min mening var aldrig heller att på nåt sätt skuldbelägga människor med barn. Jag fattar att ni är glada för dem och jag fattar att ni vill prata om dem och jag tycker ni ska göra det också. Jag gillar dessutom era barn, i alla fall om jag gillar er. Okända barn, eeeeh, not so much. Jag önskar att det här med att ha barn och inte ha barn inte hade varit sån vattenskiljare, eller att det hade varit så polariserat. Att vi kunde prata om det utan att alltid ta det så personligt eller tro att vi vet bättre än den andra. Från båda hållen liksom.

• Jag är också fullt övertygad om att man kan leva ett fullgott och likvärdigt liv utan barn. i wish jag kände det så också och inte bara visste det. Det är inte nån slags feministisk backlash jag är ute efter. Jag vet också att den biologiska klocka som tickar i mig och många andra till stor del drivs på social normer och förväntningar. Vilket är sjukt ofc. Men jag vill ju ändå ha barn. Jag kommer inte ifrån det. Och tro mig, jag har försökt.

• Och så ett litet, nej ett megastort tack till alla som hört av sig. Med peppande historier, med tacksamhet, med liknade eller helt andra erfarenheter. Jag läser allt och begrundar allt och tar allt till mig. Tack tack tack.

• Konstaterade krasst igår åt Pär att om jag går ner en massa i vikt eller blir gravid så är min karriär som bloggare slut 4-ever och min trovärdighet körs i botten, hehe. Nå nej, men jag kommer inte göra det här kommer inte bli nån "vår resa"-blogg, jag kommer inte skriva speciellt mycket mer om barn. För tillfället i alla fall.

image5

• Och till sist - in yo face Linn Jung! Första (och antagligen sista) gången jag går om dig på Bloggtoppen, hehehehe.