När man lyckas i köket

  Min matlagning här hemma går ganska långt ut på att sondera kylskåpet, hitta saker som håller på att bli gamla och sen kasta ner allt i kastrull/stekpanna och sen servera med nån kolhydrat. Det blir inte alltid jättegott, men igår lyckades jag riktigt bra. OM JAG FÅR SÄGA DET SJÄLV.

Paprikan på bilden är alltså inte med i rätten, eftersom jag tyckte att den inte skulle passa in i smakuniversumet jag byggde. LOOOL, nej, orkade inte hacka ner den. True story.

  Har inget direkt recept, men ungefär så här: 1 morot, 5 blomkålsbuketter, 1 bit vitkål efter behag, 1/2 bit marinerad tofu, 1 litet knippe vårlök. Stek allt detta i sesamolja tills bitarna är mjuka typ. Sleva ner en rågad matsked jordnötssmör, lite soja, lite citronsaft och hot sauce efter behag. Jag spillde i lite vatten också för det blir väldigt stabbot (kan man säga stabbigt på finsvenska? Idk) med jordnötssmöret. Eventuellt skulle det bli gott med kokosmjölk i kom jag just på. Jaja, nästa gång. Servera med ris och klipp över koriander. Den här rätten är ju då vegansk och man inte som jag äter det med en klick gräddfil. Jag faller alltid på målsnöret.

På kvällen träffades vi med Måndagsklubben och idag har jag krapula. Sitter som bäst i soffan och jävlas med Heidi. Hon har mer huvudvärk än jag så då måste jag ju sjunga Chandelier åt henne, det är det bästa kompisar gör.