Min lelle telefon

Tänkte att ni givetvis vill se hur det ser ut i min telefon. Nej, det tänkte jag faktiskt inte, men jag har nyligen städat upp och ordnat om och jag är väldigt nöjd med mitt nya system och visar gärna upp det. Dessutom har jag ändå inte tråkats ihjäl när andra (dvs Sandra Beijer) har gjort liknande inlägg.  and thus föddes detta inlägg.

IMG_4051.PNG

Som bakgrundsbild har jag Michelangelos Pietá-staty. Eller halva i alla fall. Älskar Michelangelos statyer, eller inte bara hans, men klassiska marmorstatyer (vet inte med om det är marmor, herregud är ingen konstvetare sry). 

IMG_3999.PNG

Det här är alltså mitt nya system. Alla appar är ordnade under vad det är jag vill göra när jag öppnar dem. Det är nästan helt hundra-indelat. Dessutom är kategorierna ordnade efter hur ofta jag använder dem, t ex shoppar jag ytterst sällan via min mobil, men kontaktar folk desto oftare.  

IMG_4001.PNG

Om jag shoppar via en app är det nästan bara Asos jag använder. Men man har ju laddat ner en del annat nån gång och tänker att det kan va bra att ha nån gång. Plus App Store så klart.  

IMG_4002.PNG

En kategori jag använder ganska sällan men när jag använder den är jag alltid lika glad att den existerar. Fast okej, kompassen har jag nog aldrig använt. Kanske för att settle an argument nån gång, jag vet inte.  

IMG_4003.PNG

Såna appar som man alltid tänker ”hur gjorde folk förr när de hörde en låt på baren?”. Vet inte varför jag har två Shazam och en av dem blek, det där noterade jag nu? Störigt. Period Diary laddade jag ner på inrådan av Carro Ekman bara för nån dag sen. 

IMG_4004.PNG

Tråkiga men viktiga vuxensaker som bank och väder.  

IMG_4006.PNG

En lite lös kategori men sånt jag använder för att blogga mobilledes (som t ex nu). Sen jag flyttade min blogg bloggar jag till 70% per telefon och det är så skönt. Jag använder Squarespace som hemside-värd och kan verkligen rekommendera. Lite dyrare men mkt användarvänligt och bra appar. Alla dessa foto-appar: har fortfarande inte lärt mig att använda dem men jag är inte redo att ge upp än. Det enda fotoredigering jag gör är det lilla man kan göra i Instagram. Jag är så OTROLIGT ointresserad av fotoredigering att det är inte klokt. Bara bilar och actionfilmer som tävlar om första platsen på ointresse-tronen. Känner mig som en mycket normativ flicka i mina intressen ibland men va kan man.

IMG_4007.PNG

Min färggladaste kategori, som dessutom växer mest, hehe. Tre olika slags Candy Crush, mitt guilty pleasure Covet Fashion och lite annat. I Love Hue är ooootroligt tillfredsställande att spela förresten, tips tips. 

IMG_4008.PNG

Diverse streamingtjänster plus Pinterest. Jag förstår inte folk som tycker det är jobbigt att se på tv på mobilen, tycker det är ganska skönt. Speciellt när man reser, HERREGUD vilken lyxig tid vi lever i när vi kan se på matlagningsprogram på tåget! När jag var liten var jag otroligt avundsjuk på Skalmans skal, att han kunde ha med sig allt överallt. Att ha en smartphone med löjligt mkt lagringsutrymme är ju lite som att va Skalman.

IMG_4009.PNG

Ljudböcker, podcasts och musik. Ja, inga konstigheter.  

IMG_4010.PNG

Saker jag läser. Nyheter, bloggar och iband bok- och filmrecensioner. Har ganska nyligen börjat använda Goodreads och jag stör mig på att jag inte kan överföra alla böcker jag ever läst på en och samma gång. Men får väl bara jobba upp min bokhylla där stegvis. Suck.

IMG_4011.PNG

Och så den kategori som telefonen i tidernas begynnelse var meningen att göra. Instagram är väl inte egentligen primärt en app man använder för att kontakta människor men tyckte ändå den passade här. Kanske för att det är min absolut mest använda app ever. Jodel däremot använder jag väldigt sällan. Tycker det är kul att läsa ibland men har bog aldrig skrivit nåt. Däremot anmält countless rasistiska och sexistiska inlägg :-)))) 

Det var min telefon i stora drag! Vilka appar har jag missat? Borde jag ladda ner nån nu meddetsamma?